Generasjonsgudstjeneste!

Søndag 18. september var det generasjonsgudstjeneste for alle i Risør Frikirke.

Pastor Else fikk hjelp av «Sprell Levende barn» som forsangsledere.

2016-09-18-11-10-20   2016-09-18-11-11-52

2016-09-18-11-27-29Anne Borghild spilte en dame som var tungt lastet med krav og bud som hun syntes det var vanskelig å leve opp til. Hele tiden syntes hun at hun gjorde gale ting og følte at andre mennesker fordømte henne. Her ser vi hele byrden av bud om hvordan vi bør leve, representert med tykke bøker med bud, som er tunge å bære.

Pastor Else presenterte Anne Borghild for dagens tekst som var om den samaritanske kvinnen som var grepet i ekteskapsbrudd. De skriftlærde og Fariseerne ville at Jesus skulle fordømme henne. Hans svar er at den som er uten synd kan kaste den første sten. Videre står det i teksten:

«Da de hørte dette, gikk de bort, én etter én, de eldste først. Til slutt var Jesus alene igjen, og kvinnen sto foran ham. Da rettet han seg opp og spurte: «Kvinne, hvor er de? Har ingen fordømt de2016-09-18-11-36-22g?»  Hun svarte: «Nei, Herre, ingen.» Da sa Jesus: «Heller ikke jeg fordømmer deg. Gå bort, og synd ikke mer fra nå av!»

Her er Anne Borghild kledd opp i en kappe  som dekker over alt det gale. Pastor Else leser vaskelappen på den hvite kappen for henne: «Vasket ren for alltid».
Overfor Gud kan vi stå rene i hvit kappe på grunn av hva Jesus har gjort for oss.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.