Trøste og bære m/ Steinar Ekvik:

Hvordan stille opp for hverandre i livets motbakker?
Seminar lørdag 26. mars. Kl 10.00 – 14.00.

Hva gjør godt når livet er vondt? Hva blir til hjelp når de vanskelige dagene kommer? Hvordan kan vi være til støtte og hjelp for hverandre selv når livet gir oss tap som er endelige og ikke lar seg reparere eller helbrede?

Mange kan fortelle om hva støtten fra andre fikk bety i motgangen. Mange kan fortelle om da støtten uteble og de måtte kjempe unødvendig alene. Vi er forskjellige og har ulike behov også i vanskelige tider. Derfor er det viktig at vi blir møtt på en måte som er god for oss. Det gjelder ikke bare voksne, men også barn og unge. Dette er en seminardag som har som mål å gi hverandre økt trygghet og frimodighet når det gjelder å trøste og bære og stille opp for hverandre i livets motbakker.

Steinar Ekvik er prest, forfatter og foredragsholder. Han arbeider siden 2004 som sogneprest på Kråkerøy ved Fredrikstad, men er nå pensjonist. Tidligere har han blant annet vært ledende sykehusprest ved Det norske radiumhospital i syv år. 

Kursavgift: kr. 200,- (kursutgifter + et måltid mat) Påmelding til Else Birgit Bergem Strand tlf 411 03 960 eller risor@frikirken.no

Skrevet i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Trøste og bære m/ Steinar Ekvik:

Konsert med Karin Okkenhaug og Lewi Bergrud mandag 2. mars kl 20.00

Vi har gleden av å få besøk av to av Norges mest spennende musikere. Karin Okkenhaug er født og oppvokst i Skien. Hun har jobbet som korist for en rekke artister, og ga i 2018 ut sitt kritikerroste debutalbum «Se det du ser». I april går hun igjen i studio sammen med noen av landets fremste musikere. 

Lewi Bergrud er fra Toten, men er nå bosatt i Porsgrunn. Han har reist land og strand rundt som bassist for utallige band. Men Lewi er ikke bare bassist. Her har vi å gjøre med et musikalsk multitalent. Han har gitt ut 4 plater under eget navn og du har garantert hørt noen av de fengende låtene hans på radio.

Lewi og Karin er begge dyktige historiefortellere og er opptatt av å formidle livet. Ærlig, ekte, vart og nært er beskrivelser fra publikummere som har vært på konserter med dem. Nå gleder de seg til å stå sammen på scenen og i samspill med publikum skape en varm stund i Risør frikirke. 

Billetter selges i døra før konserten. Voksne kr 200,-, skoleelever/studenter kr 100,-.

Skrevet i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Konsert med Karin Okkenhaug og Lewi Bergrud mandag 2. mars kl 20.00

Høsten 2019 i Risør Frikirke

Det er mange spennende ting på gang i kirka denne høsten. Først og fremst vil jeg nevne «Risør Soul Children» som starter opp. Det er et kor for de som går i 5. – 10. klasse og møtes annenhver torsdag fra 18. – 20.

Så er det menighetsweekend fra 13. – 15. september. Turen går til Fjelltun og allerede nå er deltagerlista full. Vi gleder oss over at mange innvandrere vil være med. Temaet er vennskap.

Vi vil i høst ha to søndager med annerledesgudstjenester. Vi har kalt dem «Søndagsåpent». Her ønsker vi å ta opp aktuelle temaer og vil intervjue ulike mennesker. Vi håper at det kan være av interesse også utover menighetskjernen. Hva skjer når psykologi og tro møtes for eksempel?

Til slutt vil jeg nevne «Julemarkedet» 7. desember. Det vil bli marked, basar og kafe som tidligere år. Dette er veldig populært. I fjor ble det så fullt at noen måtte snu i døra, så her gjelder det å være klar.

Velkommen til Risør Frikirke!

Skrevet i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Høsten 2019 i Risør Frikirke

Menighetsweekend

Glede!
Risør Frikirkes weekend på Fjelltun har lange tradisjoner; en fin helg med rom for både avslapning, turer, lek, fellesskap, bibelfortellinger, alvor og latter. Vi håper vi blir en god gjeng på tur 7. – 9. september! Tema for felleskapshelga i år er «Glede».

Reise
Reisen skjer i privatbiler. Det er fint hvis vi satser på å være framme kl 19.00 for innkvartering. Vi spiser kveldsmat kl 19.30. På søndag avslutter vi helga etter middagen som serveres kl 13.00.

Priser
Barn 0 – 4 år: kr 0,- Barn 5 – 12 år: kr 300,- Ungdom 13 – 19 år: kr 400,- Voksne: kr 600,- Familie: Maks kr 1.800,-
Blir du bare en natt, er det kr 150,- reduksjon i prisen.
Hvis du vil betale rett til Frikirkens konto, er kontonummeret 8220.02.86320. Regn med kr 50,- hver vei til sjåføren hvis du haiker.

Ta med
✓ Pålegg og brød til 4 fellesmåltider, og gjerne litt kake.
✓ Grillmat til lørdag, og termos til turen.
✓ Sengetøy: Laken og pute med trekk samt sovepose eller dyne.
✓ En venn, en nabo, et barnebarn eller ei bestemor. I år håper vi på å bli en enda mer mangfoldig forsamling enn vanlig. Har du kontakt med én eller flere innvandrere? Inviter dem med på weekend!

Meld deg på!
Påmeldingsfristen er søndag 2. september til pastor Else Birgit Bergem Strand på tlf 411 03 960 eller mail til risor@frikirken.no. Meld deg gjerne på så fort som mulig! Si ifra om romønsker og om du trenger transport eller har ledig plass i bilen! Gi også beskjed om det er matallergier etc. som vi må ta hensyn til.

Her finner du brosjyra: menighetsweekendbrosjyre 2018

Skrevet i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Menighetsweekend

Høstens aktiviteter starter opp.

Tirsdag  28.aug  kl 17.30: Sprell levende.

Tirsdag  28.aug  kl 19.00: Reload

Onsdag 29.aug  kl 17.30: Speideren på Akland

Torsdag 30.aug  kl 19.00: Kufa

 

Skrevet i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Høstens aktiviteter starter opp.

Sommeren 2018

I sommer har du en spennende mulighet i kirka.

Spencer Robinson vil gå igjennom Kolosserbrevet i juli. (Oversettelse fra engelsk til norsk tilbys)

Søndag   1. juli kl 11: Spencer taler på gudstjenesten og innleder om Kolosserbrevet
Søndag   8. juli kl 11: Bibeltime
Søndag 15. juli kl 11: Bibeltime
Søndag 22. juli kl 11: Bibeltime

Søndag 29. juli – ikke program i kirka
Søndag 5. august kl 11: Vanlig gudstjeneste.

Spencer Robinson er en amerikaner som kommer fra alligatorenes land, Sør-Louisiana. Spencer studerte ved Calvary Chapel Bible College York, UK, hvor han også underviste etter fullførte studier. Han har også jobbet som bibelskolelærer i Irland. For øyeblikket tar han en Master i Teologi ved The Southern Baptist Theological Seminary i Kentucky, USA. Spencer er gift med Mari Gjetmundsen Robinson, og i vinter fikk de sin første sønn, Micah.

Skrevet i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Sommeren 2018

Sommer

Søndag 2. juli er siste gudstjeneste i menigheten før sommerferien. Første gudstjeneste etter ferien er 6. august. Det er en felleskirkelig gudstjeneste i Risør Kirke med Magnolia Jazzband. Vi ønsker alle god sommer og minner om at det er gudstjenester i Dnk hele sommeren.

Skrevet i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Sommer

Skaperverkets søndag

Vi feirer skaperverkets søndag.

På grunn av at det er utrygt for regn, blir arrangementet kl 12 i Frikirken.

Skrevet i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Skaperverkets søndag

Fra skam til livsmot

Seminar i Risør Frikirke lørdag 25. mars 2017 kl 10.00 – 14.00.

Fra skam til livsmot 2017 løpeseddel

Skrevet i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Fra skam til livsmot

Onsdag 15: Grønn framtid – Temamøte for «Grønn menighet»

 

Onsdag 15. februar inviterer vi til temamøte i Frikirken.

Tema nummer 1 er elbil!

  • Er elbil er en løsning for framtiden.
  • Besøk av elbilforhandler
  • Mulighet for prøvekjøring

Vi minner om at 2017 er «FNs år for bærekraftig turisme og utvikling»

Hvordan kan vi som turister handle bærekraftig.

Enkel bevertning.

Skrevet i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Onsdag 15: Grønn framtid – Temamøte for «Grønn menighet»