Sommer

Søndag 2. juli er siste gudstjeneste i menigheten før sommerferien. Første gudstjeneste etter ferien er 6. august. Det er en felleskirkelig gudstjeneste i Risør Kirke med Magnolia Jazzband. Vi ønsker alle god sommer og minner om at det er gudstjenester i Dnk hele sommeren.

Publisert i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Sommer

Skaperverkets søndag

Vi feirer skaperverkets søndag.

På grunn av at det er utrygt for regn, blir arrangementet kl 12 i Frikirken.

Publisert i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Skaperverkets søndag

Fra skam til livsmot

Seminar i Risør Frikirke lørdag 25. mars 2017 kl 10.00 – 14.00.

Fra skam til livsmot 2017 løpeseddel

Publisert i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Fra skam til livsmot

Onsdag 15: Grønn framtid – Temamøte for «Grønn menighet»

Onsdag 15. februar inviterer vi til temamøte i Frikirken.

Tema nummer 1 er elbil!

• Er elbil er en løsning for framtiden.
  • Besøk av elbilforhandler
  • Mulighet for prøvekjøring

Vi minner om at 2017 er «FNs år for bærekraftig turisme og utvikling»

Hvordan kan vi som turister handle bærekraftig.

Enkel bevertning.

Publisert i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Onsdag 15: Grønn framtid – Temamøte for «Grønn menighet»

Bønnetime onsdag 25. januar kl 19.30

Velkommen til bønnetime i Frikirken!

Kirka er åpen. Tid til stillhet og bønn. Alteret er pyntet. Det er anledning til å tenne lys. Sett deg ned en time eller kom og gå når du selv ønsker. Det vil ikke være noe «program» for samlingen.

Publisert i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Bønnetime onsdag 25. januar kl 19.30

Program for våren

Her kan du laste ned brosjyren: risor-frikirke-varen-2017-brosjyre

Klikk på bildene for større versjon

program-varen-2017   program-barn-og-unge-varen-2017

program-gudstjenester-varen-2017     program-andre-arr-varen-2017

Publisert i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Program for våren

Julens mysterium

Julefeiringen er over2016-12-24-15-55-31

Hverdagens aktiviteter og gjøremål
har tatt over

La oss leve i undring over mysteriet –

Den allmektige Gud –

himmelens og jordens Herre

lot seg føde som et barn i en krybbe

Publisert i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Julens mysterium

Misjonsmøte

img_2548Mandag 28. november var det et spennende misjonsmøte i Frikirken. Da var misjonsleder Terje Bjørkås på besøk i anledning misjonens 100 års jubileum. Han fortalte inspirerende fra de ulike stedene Frikirken driver misjon og han pekte på den raske veksten i verdens kirker. Det merkes ikke så godt her i Norge, men mange mennesker kommer til tro i vår tid. img_2546Frikirken får være med på det viktige som skjer rundt om i verden.

Ellen Værland leste Hallvard Myhrens jubileumsdikt med innlevelse og tydelighet.
Det var også snitter og kaker i skikkelig misjonsmøtestil.

Publisert i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Misjonsmøte

Stor bibeljubileumsfest i Risør

bibeljubileum-plakat

Her kan du laste ned foldere med mer informasjon:

bibeljubileum-program-for-dagen-folder

bibeljubileum-flyer-for-barnemotet-3

plakat-2

Publisert i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Stor bibeljubileumsfest i Risør

Generasjonsgudstjeneste!

Søndag 18. september var det generasjonsgudstjeneste for alle i Risør Frikirke.

Pastor Else fikk hjelp av «Sprell Levende barn» som forsangsledere.

2016-09-18-11-10-20   2016-09-18-11-11-52

2016-09-18-11-27-29Anne Borghild spilte en dame som var tungt lastet med krav og bud som hun syntes det var vanskelig å leve opp til. Hele tiden syntes hun at hun gjorde gale ting og følte at andre mennesker fordømte henne. Her ser vi hele byrden av bud om hvordan vi bør leve, representert med tykke bøker med bud, som er tunge å bære.

Pastor Else presenterte Anne Borghild for dagens tekst som var om den samaritanske kvinnen som var grepet i ekteskapsbrudd. De skriftlærde og Fariseerne ville at Jesus skulle fordømme henne. Hans svar er at den som er uten synd kan kaste den første sten. Videre står det i teksten:

«Da de hørte dette, gikk de bort, én etter én, de eldste først. Til slutt var Jesus alene igjen, og kvinnen sto foran ham. Da rettet han seg opp og spurte: «Kvinne, hvor er de? Har ingen fordømt de2016-09-18-11-36-22g?»  Hun svarte: «Nei, Herre, ingen.» Da sa Jesus: «Heller ikke jeg fordømmer deg. Gå bort, og synd ikke mer fra nå av!»

Her er Anne Borghild kledd opp i en kappe  som dekker over alt det gale. Pastor Else leser vaskelappen på den hvite kappen for henne: «Vasket ren for alltid».
Overfor Gud kan vi stå rene i hvit kappe på grunn av hva Jesus har gjort for oss.

Publisert i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Generasjonsgudstjeneste!